CON-A este una dintre cele mai mari companii de constructii din România, cu capital integral românesc privat, fondată în martie 1990. CON-A deține unități proprii de producție, „know-how” în construcții și proiectare, acoperind întregul spectru de servicii pe care o companie din acest domeniu le poate oferi.

A fi inginer constructor ai o mare responsabilitate față de oameni, resurse și mediu – CLUJ ARENA

Suprafață: 43.000 mp

Amplasare: Cluj-Napoca

An: 2012

Cluj Arena este unul din cele mai moderne stadioane din România, fiind cotat ca stadion din categoria UEFA Elite. CON-A a executat peluza 1, structura metalică de învelitoare, anvelopanta, lucrările de amenajări exterioare, instalații exterioare – iluminat și instalații sanitare.

Sistemul de acoperire al tribunelor este conceput ca patru învelișuri concave, simetrice două câte două. Anvelopanta este realizată din tablă prelucrată sub diferite forme, fie fâșii mari întrețesute, fie suprafețe riglate cu aspect de branhii. Tabla fin perforată folosită în diferite zone ale anvelopei lasă lumina să pătrundă pe timpul zilei, iar în cazul evenimentelor programate seara, stadionul devine cel mai mare corp luminos din oraș.

Meseria de constructor este una dinamica și cu provocări permanente – BTarena

Suprafață: 38.500 mp

Amplasare: Cluj-Napoca

An: 2014

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cea mai mare și mai modernă sală de profil din România și se remarcă prin designul și tehnologiile de ultimă generație. Clădirea este construită conform standardelor naționale și internaționale, atrăgând astfel organizarea unui număr mare de evenimente și competiții sportive în Cluj-Napoca. La inaugurarea sa, în anul 2014, a devenit cea mai mare sală polivalentă din România, iar prin extinderea capacității sale la peste 10,000 locuri în anul 2017, a găzduit Campionatul European de Basket.

Fermele ansamblului spațial al acoperișului au o deschidere liberă între axele reazemelor de 63.90 m și de 76.00 m după montaj, fiind fermele metalice cu cea mai mare deschidere liberă construite în țară în momentul de față. Panourile solare și fotovoltaice care permit alimentarea iluminatului de siguranță a clădirii sunt cele mai performante instalate la noi în țară. Clădirea este dotată cu un sistem de preluare a apelor pluviale, ape care sunt reutilizate la grupurile sanitare.

Sala dispune de anexe sportive și tehnice, cu dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale închiriabile și un parking subteran generos. Gradenele retractabile permit modificarea suprafeței de joc în funcție de activitatea sportivă găzduită.